Undgå problemer med fugt på badeværelset

Det mest våde rum i hjemme er uden sammenligning badeværelset. Her er dampe fra bruser, karbad, og i nogle tilfælde en vaskemaskine. Alle disse ting giver høj luftfugtighed. Og med meget fugt kommer der potentielle problemer: Skimmelsvamp, skimmel, skrællende tapet, maling, for at nævne nogen. Men heldigvis kan en god badeværelseventilation hold luftfugtigheden nede, og løse problemerne. Her kan du læse hvordan du undgår fugt på badeværelse,

Vælg den rigtige ventilator

Selvom du har et vindue, er chancen for at det er nok til at udgå fugt på badeværelset små. Det er således vigtigt at du har en ventilator, da den hjælper med at fjerne fugten efter et dejligt bad. Ventilatoren suger således fugtbelastet luft ud af rummet og fjerne det udenfor. Der er mange forskellige ventilatorer, men hvis du skal finde den helt rigtige, skal du blot klikke her.  Her kan du finde enkle boksventilatorer, der kan installeres i loftet, plus mere sofistikerede typer, der har en  varmevekslingsfunktion, der bruger den udluftede varme luft til opvarmning af indkommende kølerluft, hvilket forhindrer ventilatoren i at suge ud i dit hjems varme ud i det kolde måneder.

Placer ventilatoren korrekt

Når du har valgt din ventilator, skal du sørge for at installere den på det rigtige sted. Ideelt set skal din ventilator være tæt på karbad eller brusebad, men ikke lige for tæt på et klimaanlæg / opvarmningsventil, da den tvungen luft kan skabe strømme, der forstyrrer badeværelses konstante udtag af fugtig luft. Og for korrekt badeværelse ventilation, skal den fugtige luft naturligvis kunne forlade dit hus eller lejlighed.

Husk at lade ventilatoren kører længe nok

Lad ventilatoren kører mens du er under bruserne, og det er vigtigt at den kører mindst et kvarter, efter du er færdig med at bade. På den måde får du udluftet rummet helt. Hvis du tænder for blæseren lige efter dit bad eller karbad, giver det ikke enheden nok tid til at udlufte hele dampen. Hvis dine morgener er meget hektiske, overvej at installere en ventilator med en automatisk fugtighedsføler; Disse enheder registrerer, når fugtighedsniveauet er for højt, og tænder og sluk for ventilatoren efter behov.

Det er vigtigt at rengøre ventilatoren.

Selv den bedste ventilator kan ikke gøre sit arbejde, hvis den er fyldt med støv og snavs. Det anbefales derfor, at du mindst to gange om året giver ventilatoren grundig rengøring, og det er bestemt ikke kompliceret.

  • Sluk det elektriske kredsløb til dit badeværelse, så du ikke risikerer et stød.
  • Fjern ventilatorens dæksel. De fleste er sat fast med tråd stifter på siderne, som klemmer sammen for at frigøre dækslet.
  • Anvend en lille børste eller klud børste for at fjerne støv, spindelvæv og andet snavs fra ventilatoren og dens hus.
  • Hvis nødvendigt, udskift ventilatorens dæksel.

 

 

Åbn vinduet

Selvom dit badeværelse har en ventilator, skal du udnytte vinduet og døren for at fjerne damp og fugt. Når vejret tillader det, skal du åbne vinduet under dit bad eller bad og lade vinduet stå åbent i mindst 15 minutter, efter at du er færdig