Hvad kan GPS tracking bruges til?

Med GPS tracking kan du finde ting der er kommet væk. Hunden der er stukket af med naboens Fifi, konen der tog en forkert drejning under løbeturen i skoven, dine bilnøgler, alt.

GPS tracking kan fungere på forskellige måder. Men hjælp af de rigtige apps kan en hvilken som helst smartphone både fungere som GPS tracker eller blive tracket. De mindste GPS trackere er så små at de kan implanteres i kroppen. Vi er først lige begyndt, at bringe de mange muligheder GPS tracking åbner for, i dagens lys.

Der findes en række apps der forvandler din smartphone til en GPS tracker. Fx Follow me, Geo Tracker, og mange flere. De kan være meget praktiske. De kan hjælpe dig ud af kniber og finde ting eller personer som ellers ville være umulige at finde.

Som alt andet, kan GPS tracking både bruges og misbruges. Teknologien er stadig så ny at der findes gråzoner i lovgivningen. Det gør det fristende for mindre samvittighedsfulde fold at misbruge GPS tracking til lidt af hvert. Ian Fleming, skaberen af James Bond, ville have elsket det.

Forsikringsselskaber elsker det også

Af indlysende grunde er forsikringsselskaber helt vilde med GPS tracking. Når stjålne genstande selv kan røbe deres placering, endda tilkalde politiet, går tyveknægte hårde tider i møde.

Men teknologiske fremskridt ender tit som våbenkapløb. Du kan være sikker på at professionelle tyve for længst har fundet ud af, hvordan de kan afsløre og deaktivere en GPS tracker.

Men GPS tracking kan bruges til så meget mere end bare sporing af forsvundne ting. En af de mest populære og veludviklede anvendelsesmuligheder er indenfor flådestyring. Flådestyring drejer sig om at holde styr på en flåde af køretøjer. GPS tracking bruges selvfølgelig også at militæret verden over. Men her menes med flådestyring en flåde af firmabiler.

 

Hold styr på dine firmabiler med GPS flådestyring

https://livegps.dk/flaadestyring kan du se hvordan det fungerer. Hele konceptet bygger på GPS tracking. Men det stopper ikke der, langtfra. GPS tracking producerer en lind strøm af live data, døgnet rundt, 24/7. Og kontinuerligt data i realtid kan bruges til rigtigt meget.

Med GPS tracking ved du hele tiden ved hvor et køretøj befinder indenfor et globalt net af GPS koordinater. Endda i 3D. På den kan du både rekonstruere og forudsige køretøjets bevægelser. Og meget mere: disse data danner masser af forskellige mønstre. Et mønster for chaufførens kørestil og trafikadfærd, et andet mønster for bilens brændstofforbrug.

Alt bliver registreret, gemt, og analyseret af smarte algoritmer. Disse algoritmer er i stand til at lære, og blive klogere. Jo flere data der bliver indsamlet, jo mere præcise bliver analysen. Præcisere analyser giver bedre forudsigelser og sådan bliver det ved med at udvikle sig.

Det er der hvor forskellen mellem gør-det-selv tracking og professionelle løsninger ligger.

De professionelle løsninger som LiveGPS og andre virksomheder leverer, bliver hele tiden smartere. Jo smartere de er, jo bedre kan du holde styr på din firmaflåde.

Flådestyring gør din flåde mere effektiv

At effektivisere din firmaflåde skæpper godt i kassen. Både for GPS tracking virksomheden men også for dig. Du kan få skræddersyede pakker til netop dine behov. Sådan en pakkeløsning kan indeholde alt muligt: Elektroniske kørebøger, perfektioneret ruteplanlægning, geofence alarmer og meget mere.

Med en effektiv flådestyring kan du udnytte dine rullende resurser optimalt. Det giver markante besparelser på logistik kontoen. Det er en win-win situation for alle involverede. Selv dine chauffører vil elske det. Kan være du i starten vil møde modstand fordi det kan opleves som øget kontrol. Det er det også, men til alles fordel.

Dine chauffører vil lære at elske det, senest når det går op for dem at de nu slipper for at skulle skrive kørebøger.