Vidste du, at man kan leje en bogholder?

Alle selvstændige har nogle forpligtelser i forhold til bogføring. Nogle driver en ny virksomhed, hvor der ikke er brug for hjælp til den daglige bogføring, men hvor ejer kan klare det selv. Der kan dog komme perioder, hvor man bliver mere presset på tiden. Det er i de fleste tilfælde en god ting, da det formentlig betyder, at det går godt fremad med arbejdet i virksomheden.

Er det mere rentabelt for din virksomhed at leje en bogholder for en periode?

Har man ikke brug for konstant hjælp til bogføring, så vil det ikke være rentabelt at have en person ansat til at stå for bogføringen. Men derfor kan man stadig få brug for hjælp, og her er der en gylden mellemvej. Det er nemlig muligt at leje hjælp til bogføringen alt efter behov. Derved behøver man ikke alt døjet med at ansætte en medarbejder, ligesom det kan blive problematisk i forhold til lønnen, hvis der kun er brug for vedkommende i perioder. Derved er det nemt at tilpasse brugen af bogholderen i forhold til virksomhedens behov.

Der er også mange virksomheder der kommer ud i, at de mangler hjælp til bogføring, hvis deres egen bogholder går på barsel eller andet. I stedet for at bruge en masse ressourcer og tid på at finde en passende kandidat til opgaven, så er det også her nemmere at leje en fra et firma, der har nogle visse krav til deres egne medarbejdere. Derved behøver man ikke at bekymre sig om hvorvidt bogholderen har styr på det faglige.

Lej en bogholder til at administrere alle bogføringsmæssige opgaver

Man kan leje en bogholder til alle de opgaver, der går ind under bogføring. Det omfatter blandt andet almindelig bogføring af fakturaer, lønadministration til virksomhedens medarbejdere, fakturaskrivelser til kunder, rykninger til kunder samt betalinger.

Vælg mellem elektronisk kommunikation eller fysisk tilstedeværelse i virksomheden

Man kan få skræddersyet ens behov for hjælp til bogføring, så det matcher netop din virksomheds behov. For nogle er det nok at sende det relevante data til bogholderen, mens andre gerne vil have, at bogholderen kommer og er fysisk til stede i ens virksomhed. Begge dele er en mulighed.

Ved at leje professionel hjælp til bogføring, så kan man også få mere ro på. Nu er der nemlig en fagperson, der har helt styr på alle regler inden for bogføring. Disse regler kan nemlig godt virke lidt uoverskuelige, hvis ikke man er godt inde i disse.

Vælger man et professionelt firma, der udlejer dygtige bogholdere, så ved man også, at de har de nødvendige kvalifikationer i forhold til de store bogføringsprogrammer såsom C5, Billys, e-conomic og Navision.

Gør det, du er bedst til og betal dig fra resten

Et helt andet aspekt er, at bogholdere er meget effektive, da de er uddannet i deres fag. Man siger jo, at man skal bruge sin tid der, hvor den er bedst givet ud. Ja – der kommer naturligvis en udgift i forbindelse med at leje en medarbejder, men prøv at veje det op med den tid, du selv ville have brugt på opgaverne, og se så om du rent faktisk i sidste ende tjener mere ved at investere din tid på andre områder i virksomheden.

Bestem selv, hvor lang tid du vil leje hjælp udefra

Har man ikke længere brug for bogholderen, så kan man jo bare stoppe med at leje vedkommende. Dette er noget nemmere og en hurtigere proces, end hvis man har ansat sin egen medarbejder, der har en vis opsigelsesperiode og andet, der vil koste virksomheden både tid og penge.