Imens du sover, er der en masse mennesker som knokler

De fleste folk har en opfattelse af, at arbejde er om dagen og søvn er om natten. Det er sådan de flest gør det, og det er også sådan vi på mange måder er skruet sammen biologisk.

Vi står op om morgenen, arbejder og går i seng igen om aftenen. Nogle gange skal vi også, ind i mellem arbejde og søvn, ned i et indkøbscenter og køber indtil mad. Men har du nogensinde tænkt over, hvordan der hver morgen kan være mælk, æg og andre helt nye og friske vare på hylderne? Hver eneste dag, eller nat, forgår der en enorm distribution i form af natkørsel. Det vil sige der er folk som bruger tiden hvor de fleste andre sover, på at transportere vare rundt til butikkerne.

Det er altså ikke alle som har en almindelige 8-16 arbejdsdag, men der er derimod mange usete hverdagshelte som får det hele til at fungere meget bedre. Uden dem ville samfundet ganske enkelt ikke kunne køre så glat som det gør i dag. Det er altså værd at have med i sine tanker hver gang man brokker sig over sin hver dag. Sig en stille tak til de mænd og kvinder som knokler om natten og laver natkørsel, så du kan arbejde om dagen – og få friske æg om morgenen.

Natkørsel er en vigtig ting, men det handler naturligvis ikke kun om friske æg, der er mange andre ting som skal køres om natten. Derfor er det godt at der er mange forskellige dygtige chauførere og transportmulighed, så der er noget der passer til et hvert behov.

Find ud af, og definer dit behov

Det vigtigste når man gerne vil bestille distribution, er at vide præcis hvad det er man har behov for. Naturligvis kan man ikke vide på forhånd præcis hvilken kapacitet, man har brug for, men man kan vide præcis hvor meget der skal transporteres og hvornår det skal være fremme.

Derefter er det naturligvis op til dem som skal stå for distributionen at vide præcis hvor mange ressourcer der skal benyttes i den sammenhæng. Det er det som er deres ekspertise område. Hvis vi som ovenover taler om friske vare, så vil et godt firma også kunne tilbyde en hurtig og effektiv natkørsel. Således kan man være sikker på at de ting som skal være ferske, er der når de skal bruges ferske.

De store supermarkeder har naturligvis et kæmpe logistisk system som er ret uafhængigt, men hvis man driver en mindre virksomhed, så kan det være en god mulighed også at kontakte et mindre firma, som kan stå for distribution. Det kunne for eksempel være hvis man ejer en restaurant. Hver eneste dag skal man bruge ferske madvare som kan sælges til gæster og bruges af kokken.

Derfor skal man naturligvis vide at disse ting er der, når man skal bruge dem. Hvis man driver en biks som skal bruge meget specielle vare, men som ikke kan holde sig i lang tid, så er det også meget vigtigt at få et godt transportfirma til at stå for det.

Distribution er en usynlig, men vigtigt del af et samfunds infrastruktur

Som nævnt indledningsvis, så er vi ikke altid klar over hvad det rent faktisk kræver at få hele denne maskine vi kalder samfundet til at køre rundt. Vi lægger mærke til vores egen lille del. Den del vi selv arbejder med, men resten er noget som der er kvinder og mænd der knokler med hver eneste dag, til vores gavn.