Skab et godt indeklima på kontoret

For optimal arbejdsydelse er det super vigtigt med et godt indeklima. Det er vigtigt at dine medarbejdere trives på kontoret. Et godt indeklima nedsætter sygefraværet, samtidig med at medarbejderne lettere kan yde deres bedste mens de er på arbejde. Men hvordan kan man vide, om indeklimaet er godt? Du kan vælge at få eksperter ud at tjekke det i gennem. Du kan for eksempel gøre brug af klimaventi.dk, som kan udføre en komplet gennemgang af virksomheden eller hjemmet, samt komme med løsningsforslag for at optimere indeklimaet på bedst mulig vis. Det er en god investering at gøre sig, da det fremadrettet kan skabe bedre resultater samt mindske sygedagene.

God luft med et ventilationsanlæg

Et ventilationsanlæg kan være en god løsning, da den ventilere luften godt rundt i lokalet. I stedet for at den dårlige og fugtige luft hænger i lokalet, kan et ventilationsanlæg cirkulere ny og frisk luft ind, mens den gamle luft suges ud. Temperaturen på luften fra ventilationsanlægget kan ligeledes reguleres i den ønskede temperatur. Det er mere behageligt end at have konstant gennemtræk året rundt, for at lufte ordentlig ud. Og der ud over slipper man for den træk, som vinduesudluftningen giver. Et ventilationsanlæg er nemt at betjene, og giver ikke støjgener.

Ventilation til din bolig


De nyere huse er blevet bygget således, at de er endnu tættere end de ældre. Det gør at fugt, partikler og støv ikke kan komme ud fra boligen. Det hober sig i stedet op inde i husene. En del kan afhjælpes med fuld gennemtræk et par gange dagligt, men det er langt fra de fleste, som får gjort det, og måske slet ikke de dage, hvor vejret er koldt eller vådt. Det giver et usundt klima inde i boligen, og man er derfor nødt til at finde andre løsninger til at slippe af med den dårlige luft, så det ikke resulterer i dårligt helbred, samt eventuelle skader på huset.

De udsatte rum

De mest udsatte rum er køkkenet, badeværelset og soveværelset, da der her er mest fugt, partikler og støv, som ophobes. I et køkken/alrum er det svært at begrænse partikler i køkkenafdelingen, og der er derfor partikler fra madlavningen konstant i hele rummet. Her er en emhætte slet ikke nok, da den kun fanger en lille smule.
I soveværelset er der fugt fra når vi sover, samt en masse støv fra tøj og sengetøj. Det giver hurtigt et skidt indeklima at sove i, samtidig med at man får en dårlig søvn.

Undersøg indeklimaet

Uanset om det er indeklimaet på arbejdspladsen eller hjemme i privatboligen, så er det en god idé at få det tjekket af professionelle. Ofte vil et tjek indgå som en del at et gratis og uforpligtende tilbud om at forbedre bygningens klima. At indhente tilbud fra flere, giver udover de forskellige tilbud, også et godt overblik over de fakta, som de forskellige udbydere kommer frem til. Herefter er det blot at vælge det tilbud, som du har den bedste mavefornemmelse omkring.