Gør haven sommerklar!

Sommer er næsten synonym med have tid. Sådan har de fleste haveejere det i hvert fald nok. Når vejret begynder at vise sig fra den gode side, kan man næsten ikke vente med at komme ud i haven efter en lang kold vinter indendørs. Men er haven sommerklar? Dette spørgsmål bør du stille dig selv. Ved at læse med nedenfor kan du blive klogere på, hvordan haven bliver helt sommerklar. Det handler om den altafgørende forberedelse, brug af markiser og parasoller, vedligeholdelse, indretning af haven samt hvordan du søger råd og vejledning.

Forberedelse er altafgørende

En have kan lang hen ad vejen passe sig selv, men hvis du bare lader stå til, vil den med tiden vokse til og blive både rodet og mindre indbydende at opholde sig i. Derfor bør du indtænke forberedelser hvert år, for at haven bliver sommerklar. Faktisk starter forberedelserne allerede i efteråret eller det spæde forår, hvor buske og træer skal beskæres. Denne beskæring er vigtig for at du sikrer træer og buskes optimale levevilkår. Ligeledes er det vigtigt for forberedelserne at blade bliver revet sammen i efteråret, samt at havemøbler stilles ind om vinteren og tages frem igen i foråret. En del af forberedelserne går her på at vaske dem af og sørge for at de stadig fungerer som de skal.

Indret med markiser og parasol

Sol og sommer er dejligt, men indimellem får man også brug for skygge. Til dette formål kan det være meget anvendeligt at investere i markiser eller en parasol. Du kan finde markiser via dette link: https://www.gundsoe-markiser.dk/forside. Hvor parasoller er meget standardiserede, kan markiser laves så de passer unikt til din bolig i forhold til både størrelse på din terrasse samt skyggebehovet generelt. Valget afhænger af dit behov.

Vedligeholdelse af grønne områder samt blomster

Når du føler at haven er ved at være sommerklar, forbliver den kun sommerklar over sommeren, såfremt du vedligeholder. Græsset skal slås, blomster skal passes og bede skal luges. Derudover skal der løbende fjernes ukrudt og hækken skal måske klippes. Denne vedligeholdelse er med til at sikre at haven forbliver flot og indbydende over sommeren, mens alt vokser hurtigt.

Indret haven så den passer til dig

Sørg for at din have er indrettet så den passer til dit temperament. Hvis du ikke er det store have menneske, eller måske ikke har så meget tid til at luge bede og fjerne så meget ukrudt, skal du måske gå med mest græs og fliser. Har du derimod grønne fingre og tid, kan du i stedet gå med en mere avanceret have med bede, blomster m.m.

Søg råd og vejledning
Hvis du er interesseret i have og hvordan man holder den over sommeren, men er ny på området kan det være en god idé at søge råd og vejledning. Den rette vejledning fås ved at søge råd hos gartneren i plantecentret, men mange gange findes svarende ligeledes online, hvis du søger efter dit spørgsmål. Du kan ligeledes finde forums online, hvor du kan skrive med andre haveglade mennesker.