Den amerikanske Root Beer kommer til Danmark

Amerikanerne har i lang tid haft deres root beer for sig selv. Der er noget ved denne ærkeamerikanske læskedrik, som ikke er slået igennem hos europæerne før nu.

Root beer kommer oprindeligt fra den oprindelige amerikanske befolkning , indianerne. Der kan trækkes spor tilbage til 1600 hundrede tallet med root beer. Imponernede idet at Cola ikke engang har 200 år på bagen. I gamle dage blev root lavet på baggrund af nogle træer. På grund af diverse regler er dette blevet ændret, så smagen er tilsat efterfølgende, men det er samme unikke root beer smag.

Root-Beer fås i utallige udgaver

Root beer er ikke bare root beer som mange tror. For der er stor forskel på hvilken type root beer man køber. Fælles for majoriteten af de tilgænegelige root beers i dag er at de er tilsat kulsyre. Men det er her her lighedspunkterne holder op. For der findes nogle root beer mærker med og uden koffein. Derudover er der en også varianter med og uden alkohol.

Danmark er ved at omfavne Root Beer

Root beer er ved at blive populært i Danmark. Selvom det har taget længere tid end med colaen for at den har kunnet oparbejde popularitet så er det lykkedes. Den store udfordring er oftest tilgængeligheden. Root beer i Danmark skal nok blive en sikker salgssucces i takt med at flere får forkærlighed for smagen og deler den med deres venner. For i modsætning til traditionelle læskedrikke er der utallige brugsmuligheder for Root beer. Eksempelvis den ærke amerikanske root beer float. Der findes ligeså mange varianter af root beer float som der findes byer i USA. Fælles for dem alle er at de består af en type is kombineret med root beer, som sammen giver en himmelsk smag. Foruden den særlige smagsoplevelse, så vil særligt børn få stor glæde ud af at opleve hvordan skummet pludselig tager om sig idet der sker en kemisk reaktion når root beeren kommer i kontakt med isen.

Så har du ikke prøvet root beer endnu så gør dig selv og dine nærmeste den tjeneste at gøre det. Men pas på det kan blive vanedannende.