Skadedyr er ikke blot irriterende, de kan også være ødelæggende

Det siger måske sig selv, at skadedyr kan være skadende. Det ligger i ordet, men for mange er et skadedyr blot noget der kan være generende. Det er ikke rart at tænke på at der kravler en masse mærkelige kryb rundt i ens hjem, men det kan også føre til ødelæggelse på ens inventar, så som møbler vægge eller tæpper.

Rotter er en ting alle mennesker kender til, men heldigvis er det ikke alle som skal kæmpe med dem til daglig. Rottebekæmpelse er en meget svær ting. Det er nogle seje bæster som kan klare lidt af hvert. Forestil dig en gang at leve i affald hele livet. Så er det klart at man ikke stikker halen mellem benene lige med det første.

Rottebekæmpelse er omfattede affære, og det kræver konstant opfølgning og revurdering. Det gør det meste skadedyrsbekæmpelse, men specielt med rotter er det sådan.

En rotte bor naturligvis ikke i en sprække i væggen eller gemmer sig i skabet. For det meste lever de i kloakkerne, og så kommer de frem om natten for at lede efter mad. Derfor kan det være nemt at tage fejl af en rotte eller en mus. Begge dele kan finde på at gnave sig igennem ting for at finde noget mad.

Der er dog alligevel en væsentlig forskel: rotter er en del større, og de lever på nogle helt andre præmisser end mus gør.

Der skal en ekspert til for at udføre rottebekæmpelse

Hvis man spotter en rotte et sted den ikke skal være, så er det meget vigtigt at man tager kontakt til en ekspert så hurtigt som muligt. Rottebekæmpelse kræver en ekspert. De er de eneste der ved hvordan man præcis skal håndtere situationen, og hvis situationen ikke bliver håndteret korrekt, kan problemet blive værre.

Hvor bør rotte så være eller ikke være, kan man måske spørge om. Eftersom der lever millioner af rotter, specielt i byerne, er det ikke unormalt at man se en. Det kan være ved skraldespande kloakker eller nær vand. Her hjælper det ikke nødvendigvis med en ekspert. Hvis man kunne udrydde alle rotter, så havde man allerede gjort det. Der hvor man skal være opmærksom, er hvis de bliver spottet meget tæt på beboelse.

Det kan være man har set dem i kælderen til det lejlighedskompleks man bor i, eller har spottet dem løbe igennem baggården.

Hvad kan man selv gøre som rottebekæmpelse

Når man har spottet dem et sted hvor de ikke bør, så melder man det til den korrekte instans, og så bliver der taget hånd om problemet.

Det kan dog også være en god ide at sætte sig ind i hvad man selv kan gøre som forebyggende arbejde. Der er nemlig et par gode råd som man kan følge. Det første er at holde alle porte og døre lukket, og det andet er aldrig at lade skrald stå i trappe opgange og lignende.