Sæt dit videokamera ordentligt op

Ofte tror man det ikke, og det virker måske voldsomt at tage den forholdsregel, der hedder at sætte videokamera op ved sit eget private hjem. Men ofte kan det være nødvendigt og en del af et større tyverisystem at gøre det. Og du bliver helt sikkert glad for det i sidste ned.

 

Find ud af mere om videoovervågning af dit hjem her og bliv klogere på, hvordan man gør.

 

Eksempelvis hvis der har været mange tyverier enten i dit eget hjem, eller i nærheden af hvor du bor, så kan det et videokamera eller to være med til at fange dem. Og på den måde undgår du både selv at få stjålet ting, og samtidig sikrer du alle andres ting i fremtiden også.

Vælg det rigtige kamera

I forhold til at finde det rigtige overvågningskamera, kan du med fordel snakke med dit forsikringsselskab, som helt sikkert kan hjælpe dig med at vælge det rigtige. De arbejder med den slags i det daglige, og derfor kan de pege dig i den rigtige retning af et kamera. Eller en anden løsning, der måske passer bedre til lige netop dit hjem.

Fordi det handler nemlig blandt andet om, hvordan dit hjem ser ud. Hvis du bor i en lille 2-værelseslejlighed, hvor man alligevel kan høre og se alt, så er der måske ingen grund til at sætte dyre videokameraer op. Der skal måske i højere grad bare være en alarm, der går af.

 

Bor du derimod i et større hus med mange etager, kan det være en god idé med overvågning. Eksempelvis fordi nogle tyve kan finde på at operere i dagstimerne, hvor de kan få lov til at arbejde uforstyrret, når alle på vejen er på arbejde. Her hjælper en alarm måske ikke så meget.

 

Husk reglerne

Når det kommer til netop videoovervågning, er det vigtigt, at du har styr på reglerne omkring det. Selvom det er nogle kameraer, du sætter op i og ved dit private hjem, så er der alligevel nogle regler, der skal overholdes.

 

Selvom det måske virker fjollet, så har tyven også nogle forskellige rettigheder, og især når man tænker på, at man i Danmark er uskyldig, til det modsatte er bevist. Dine videobilleder af ham, der løfter dit fjernsyn ud i sin varevogn, er selvfølgelig stærke og vigtige billeder, men desværre kun en del af en efterforskning.

 

Derudover skal du være opmærksom på, hvad du filmer, hvis du sætter kameraer op uden for dit hjem også. Eksempelvis må du som privatperson ikke filme, hvad der foregår på offentlige veje. Her kan der nemlig komme helt almindelige mennesker forbi, og dem må du ikke overvåge.
Desuden er det vigtigt at vide, at man ikke må dele billeder af gerningsmanden på for eksempel Facebook. Selvom man kan have lyst og gerne vil fange ham, så er det strengt ulovligt. Det kan måske virke dumt, men sådan er loven i Danmark indrettet.

 

Når du har styr på de basale regler, så skulle der være god mulighed for at sætte kamera op.