Pakkeguide til en forlænget weekend i storbyen

Er du vild med weekendture? Hvis du er, ved du også at det kan være en udfordring at pakke kufferten til en kort tur. Man skal gerne pakke let, men hvad har man egentlig brug for? Her er nogle tips til hvad du ikke må glemme.

Hvordan pakker man det rigtige tøj?

De fleste har prøvet at stå på en ferie og mangle lige det stykke tøj som de ikke pakkede i kufferten. Måske har du også prøvet at komme hjem med en hel bunke ubrugt tøj, som du kunne have ladet blive hjemme. Det er svært at undgå, men der er noget du kan gøre.

Et godt sted at starte er ved at tjekke vejrudsigten få dage inden du skal afsted. Hvis du skal være i Danmark, ved du hvor utilregneligt vejret kan være, så pak noget der kan bruges til mange typer vejr.

Del dit tøj op i sæt. På den måde undgår du at have meget med som ikke bliver brugt. Hvis du for eksempel skal være afsted i tre dage, så vælg en eller to underdele som både passer til varmt og koldt vejr. Pak en bluse til hver dag som passer til de underdele du har med.

Og tag så en god trøje med som du kan tage af eller på, alt efter vejret. En regnjakke eller -poncho er næsten uundværlig og fylder ikke meget. Husk desuden at pakke et ekstra sæt strømper og undertøj, så du altid kan tage en overnatning mere hvis det bliver nødvendigt.

Du kan også gøre dig selv en stor tjeneste ved at tage gode sko på. Hvis weekenden står på storbyferie, får du brug for fodtøj som kan bære dig mange kilometer, helst uden ømme fødder.

Ting der gør ferien sjovere

Du kan komme langt med få tilbehør og gadgets. Hvis du husker solbriller og kasket, skal du ikke gå og irritere dig over at få solen i øjnene. Tag også solcreme med, for det er så ærgerligt at blive brændt på ferien.

Et kamera er også godt at have med, hvis du ikke bare bruger din mobil. Bruger du din iPhone, så medbring oplader og powerbank. Skulle du have glemt det, kan du købe en god iPhone oplader i Århus, eller hvilken som helst anden storby du besøger. Et godt headset er desuden vigtigt, så køre- eller flyveturen ikke føles så lang.

En praktisk taske til at bære det essentielle i, gør det nemt at fare rundt og opleve ting uden at skulle bekymre sig om at glemme noget et sted. Brug en taske som ikke er nem at stjæle fra, og hold den inden for synsvidde.

Ofte kan man glemme de allervigtigste ting på køkkenbordet derhjemme, fordi der er så meget man skal huske at have med sig. Derfor er det en god idé at stoppe op inden du smækker hoveddøren, og tælle fem ting på din ene hånd. Det kan være mobil, pung, nøgler, pas, billetter. Har du en håndfuld, ved du at det vigtigste er med.