Få rene vinduer med vinduespudser i Solrød

vinduespudser-solroed

Det kan være en ret træls opgave at rengøre sine vinduer, specielt hvis man ikke ved hvordan man skal gøre det ordenligt. For at undgå begynderfejl, og skulle gøre det hele forfra, så følg vores gode råd her, og få det gjort ordenligt første gang.

Først og fremmest skal du have de mest nødvendige ting.

  • En kost, klud eller en støvsuger
  • En vinduesskraber
  • Spand
  • Stige (hvis nødvendigt)
  • Rengøringsmiddel
  • Mikrofiber-klud

Det er selvfølgelig muligt at rengøre sine vinduer uden alt udstyrret, men hvis man har dem så gør det opgaven noget nemmere.

Det skal lige siges, at det ofte godt kan betale sig få en professionel vinduespudser fra Solrød ud, som fx A-Polering, da det er lidt af en kunst at gøre vinduespolering korrekt.

Her er vores egne råd til at rengøre vinduer. Det er måske ikke de samme råd, som du finder andre steder, men det er sådan jeg har lært det derhjemmefra og fra videoer på nettet.

Sådan få du rene vinduer

Før du gør vinduet vådt, så tager du din kost, klud eller støvsuger, og får skidtet væk fra vinduet, vindueskarmen og listerne. Hvis du ikke fjerner skidtet før du begynder at vaske, så risikerer du at skidtet bliver til en mudret klister, og så bliver det bare endnu sværere at få ordenligt rent.
Når det løse skidt er væk, så kan du begynde at sprøjte dit rengøringsmiddel på. Hvis du er indendøre, så kan det være en idé at lægge et gammelt håndklæde eller lignende under, så du ikke får beskidte gulve/vindueskarm. Gør brug af din klud/svamp her og begyndt at få løsnet det skidt der er. Jeg plejer altid at starte i ude fra kanterne, og arbejder mig derefter ind mod midten imens jeg bruger store cirkulære bevægelser. Herefter får jeg gang i min vinduesskraber, og prøver at få en helt fejlfri rengøring uden nogle streger. Her prøver jeg altid at efterligne den måde jeg har set de professionelle vinduespudsere gøre det på.
Når dette er klaret, så tager du din klud og sørger for at der ikke er noget snavs langs kanterne.

Undgå begynder fejl, når du vasker vinduer

  1. Vælg den rigtige dag. Et af de bedste råd, som jeg fik når jeg skulle vaske mine vinduer selv, var at vælge den rigtige dag at gøre det på. En oplagt dag at vaske vinduer på er nemlig ikke en solrig og varm dag, men hellere en overskyet dag. Grunden til dette er rengøringsmiddel og vinduerne tørre alt for hurtigt, og derfor bliver det meget sværere at undgå streger på dine vinduer.
  2. Fjern det tørre skidt først. Lidt for mange gange har jeg selv lavet denne fejl. Hvis du ikke først får fjernet al det løse skidt, så ender du op med rigtig meget sort snavset vand, som kan være besværligt at få rent igen. Få endelig også fjernet spindelvæv først! Det kan være blive rigtig træls at bøvle med, når det bliver vådt.
  3. Lad være med at bruge avispapir. Det er et råd, som man ellers muligvis har hørt mange steder. Problemet med avispapir er at det slet ikke absorberer noget, og vil kun flytte skidtet rundt, sammen med gammelt blæk fra avisen. Du vil få et meget bedre resultat, hvis du istedet for bruger en mikrofiber-klud.

Nu er du forberedt til at komme i gang med at få rene vinduer. Det kan godt være at det tager nogle forsøg før at du får det helt perfekte resultat. Det er faktisk sværere end man lige forestiller sig, at få helt rene vinduer uden streger.