En arkitekt tegner ikke bare

Arkitekter tegner boliger og bygninger, – det er den helt korte på forklaring på, hvad en arkitekt laver. Havde det ikke været for dygtige arkitekter ville en by som Aarhus slet ikke se ud, som den gør i dag, hvor ældre historiske bygningsværker blander sig harmonisk med helt moderne ejendomme. I området Åbyhøj findes der utallige flotte eksempler på forskellige kreative arkitekters arbejde gennem tiderne. Skal der bygges nyt, så kommer man naturligvis ikke udenom at bruge en arkitekt.

Forklaringen er dog absolut ikke dækkende, en arkitekt har mange forskellige typer arbejdsopgaver og det er først og fremmest hans enorme viden om byggeskik, materialer og regler, der fylder arbejdsdagen. Dette er godt at vide, hvis man går med planer om at købe eller sælge hus, for i den forbindelse er seriøs vejledning fra kyndige fagfolk af vital betydning, hvis man vil være bedst muligt klædt på til at underskrive kontrakten.

Brug en arkitekt ved huskøb og hussalg

Det bedste tip til både huskøbere og sælgere er at tage en erfaren arkitekt med på råd i hele processen. Nøglen til en god handel ligger i et sælgersyn eller købersyn og det står en arkitekt gerne for at lave. Med den tilstrækkelige viden omkring boligen, kan handelen foregå til en fair pris.

Ofte står man som huskøber og kan se muligheder eller måske netop manglen på samme. En dygtig arkitekt vil med sit trænede øje kunne inspirere til fornyelser, forbedringer, om- og tilbygninger. Arkitekter er fænomenale til at tænke funktionalitet og æstetik sammen, så det passer til den enkelte husejers behov og livsstil. Han ved præcis, hvad der kan lade sig gøre og er også i stand til at forklare det på en måde, så det er let at forstå.

Har man spørgsmål omkring fremtidig vedligehold, så er arkitekten også den rette mand til at vurdere, hvad de kommende år vil bringe af opgaver og udgifter. Få kigget det hele efter i sømmene, så der kan komme en plan på, hvad der skal gøres omgående og hvad der sagtens kan vente til siden hen.

Arkitekten kan også hjælpe med at fremtidssikre huset energimæssigt, dette område er under stor udvikling og på teknologi og moderne byggematerialer fremstilles i dag, men henblik på en grøn, bæredygtig og miljøvenlig bolig, hvor udgifter til forbruget minimeres og indeklimaet er sundt.8

Find gerne en lokal arkitekt

Professionelle arkitekter findes i hele landet. Det kan være praktisk at vælge en indenfor en rimelige radius i lokalområdet, både fordi det så er lettere at mødes løbende, men også fordi en lokal arkitekt fra f.eks. Skanderborg, på forhånd kender alt til de servitutter og reglementer, der findes netop i denne kommune. De grundlæggende regler omkring byggeri er helt enslydende i hele landet, men der findes også mange lokale undtagelser, hvor der stilles specifikke krav til materialevalg og hvor der kræves æstetiske hensyn.

Hjemmesiden http://www.bygoglev.dk/ er et rigtig godt sted at læse mere og blive klogere på arkitektens mange fagkompetencer og se de mange måder man kan benytte hjælp fra arkitekter på.