Åh nej ikke igen!

Kan du nikke genkendende til det mareridt en der gerne vil være ’multi tasker’udsættes for? Jeg kommer hjem fra en lang stressende arbejdsdag. Klokken er vel omkring de fem, så der skal laves mad sammen med tusinde andre ting, jeg lige skal have ordnet. Jeg skal have tjekket min e-mail, og jeg skal svare på dem, og jeg skal også lige nå at chatte med min kæreste. Vi slås stadig med et besværligt universallaag-kochblumes-laag-4langdistanceforhold og kan kun snakke sammen på ’Skype’. Men hun er ikke dansk statsborger, og man vil ikke lukke hende ind i Danmark, selvom hun kommer fra et sted meget lig der, hvor jeg bor. Hun er fra Canada.

Men jeg skal jo også spise.

Jeg har sat mig for at jeg vil koge lidt pasta. Det er så nemt. Til pastaen vil jeg lynstege nogle kyllingebryster og en hertil passende sovs. Jeg kan tro jeg behersker den hurtige gastronomis finurligheder. Og så kan det vel godt bare stå der og simre af sig selv, uden jeg absolut skal stå der. Jeg skal nå en masse og kl. 21 er der et program i TV, jeg også lige skal se. Inde på mit hjemmekontor går jeg i gang med de mange e-mails. Siden i går er der indløbet hele 34 forskellige, dog skal der ikke svares på alle. Jeg må i gang med det, og begynder at skrive. Og jeg har jo også taget noget arbejde med hjem. Hun er ikke på Skype nu, kan jeg se, nå men så må jeg da lige tjekke meddelelserne på Facebook.Nu jeg sidder her og læser, ser jeg ogsåen reklame fra et tysk firma der hedder ’Cook line’. De er ude med en reklame om køkkenudstyr. Det springer jeg over, men noterer mig i forbifarten at det er noget med et grydelåg, der kan noget særligt.

Når fanden er løs i Laksegade.

Sikkert det sædvanlige humbug tænker jeg – pludseligt rives jeg brat ud min tankevirksomhed, hvad er det jeg kan høre ude fra køkkenet, det syder og bobler fra en eller gryde. ’Fandens’tænker jeg nu igen, mit åndsfravær har igen spillet mig et puds!Jeg er elendig til at ’multi-taske’, gang på gang koger mine gryder over. Jeg skynder mig ud i køkkenet med bange anelser. Åh nej! Komfuret, køkkenbordet ja helt ud på gulvet er der svinet til med oliestænk fra en spruttende pande godt kombineret med hvide skjolder fra fordampet kogevand på kogepladen.Jeg er nødt til at begynde forfra på historien, som Keld Petersen en gang sagde i en revy.

Og hvad var det så lige?

Jeg ringer efter en gang ’take out’, kald det ’fast food’ eller ’slow food’, det er jeg ligeglad med. Og det er ikke mig det lykkes for med den ’slow food’. Mens jeg venter, er jeg tilbage på face book. Cook lines universallaag-kochblumes-laag-2Kochblume (universallåg – Kochblumes låg) , står der noget om – det handler om et mirakel af et grydelåg der kunnehindre mit afskyelige sjuskeri og rod, der er skyld i, at gryder koger over og panderne sprutter løs. Der er tale om intet mindre end et totalt spildstop lover de. Man har i årtier gennemført mange forsøg med henblik på at forhindre gryder i at koge over. Og den kan mere. På panden er den en ’splattervagt’,der modvirker spruttende stænk af madolie. Og den kan dampe grøntsager, og ikke at forglemme er denenergibesparende ved brug af blomsterindsatsen til styring af kogningen og varmen. Hvorfor har jeg ikke for længst tænkt på det her?