Udlev drømmen og byg nyt hus

Der er mange gode grunde at man skal overveje at byg nyt hus hvis man står overfor en flytning af den ene eller den anden grund i den nærmeste fremtid. Du behøver dog ikke at have planlagt en flytning, det kan også være at du blot vil indfri drømmen at bo i et nyt hus hvor ingen andre har betrådt gulvet end dig.

Den primære årsag til at det er en exceptionel idé at bygge sit eget hus nu er kombinationen af de høje huspriser og den historisk lave rente. For i dag koster det næsten ingen penge at låne penge til at bygge sit hus og endog er der negativ rente på kreditforeningslånene. Årsagen til at den negative og lave rente har særlig betydning for dig som nybygger at når du bygger dit eget hus så skal du finansiere det i starten via et byggelån som er et slags banklån hvor renten er en del højere end et kreditforeningslån. Men med den historisk lave rente, så er denne forskel ikke så stor. Derudover betyder de høje huspriser at forskellen på at købe et eksisterende hus og et nybygget hus er minimalt. Endnu en god årsag til at overveje begive sig i kast med eventyret, det er at bygge sit eget hus.

Hvad skal man være opmærksom på når man bygger sit eget hus

Det første du skal være opmærksom på når du skal byg nyt hus er hvem du vælger at samarbejde med. Her kan nybyggerbasen.dk varmt anbefales. De sørger for at dit hus bliver bygget samtidig med at du er tryg igennem hele byggeprocessen.

En anden meget vigtig ting du skal være særlig opmærksom på er byggegrunden. Når du køber grunden er der en del faktorer som spiller ind som kan have betydning for projektets økonomi men også for mulighederne. Det første er om byggegrunden er byggemodnet. Er den ikke det , vil det koste mere at køre den klar til byggeriet. Dernæst er det en god idé at læse lokalplanen for området og se om der er restriktioner i forhold til husets udseende. Skal det eksempelvis have en særlig facadefarve, må det kun være en etage osv. Alt dette vil stå i lokalplanen.

Byg nyt hus med hjertet

En af de vigtigste ting at huske er at du skal bygge dit nye hus ud fra devisen om at det skal blive et hjem. For mursten kan skabe et hus, men det er kun følelser, som kan skabe et hjem. Derfor er det en god idé at udleve de drømme man har i forbindelse med huset og sørge for at man kommer til at føle sig til rette i det.