Trænger du til nyt emhættefilter?

Er der mere røg og damp i køkkenet, end der plejer at være? Bliver køkkenvinduerne dugget til, når du står og laver aftensmad? Så kan det være, du trænger til et nyt filter til emhætten.

 

I visse tilfælde kan filtret rengøres og genanvendes. Hvis du har et metalfilter kan dette enten rengøres i hånden, eller det kan vaskes i opvaskemaskinen med din øvrige opvask. Har du ikke et metalfilter, eller er din emhætte ikke monteret med eksternt udsug, så er det nødvendigt at udskifte dine filtre regelmæssigt. Hvis du ikke har en emhætte med ekstern udsug, så er din emhætte det der hedder en recirkulationsemhætte. En recirkulationsemhætte recirkulerer, som navnet antyder luften, gennem emhætten, hvor madosen bliver filtreret, og det sendes så tilbage i køkkenet. Derfor er det ekstra vigtigt at udskifte sit filter til emhætten regelmæssigt. Filtret skal skiftes hver tredje til sjette måned alt afhængig af, hvor hyppigt og til hvilke typer madlavning køkkenet bliver anvendt.

 

Emhættefiltre efter dine behov

Er du i tvivl om, hvilket filter du skal bruge? Fedtfilter, eller kulfilter? Og er det kulfilter behøver du så et aktivt kulfilter, eller er et universalkulfilter bedre i din situation? Det og meget mere kan du få svar på, med professionel rådgivning fra servicemindet personale som sidder klar til at svare på telefon eller mail på Hvidevarer.dk. Simpel og konkret kategorisering hjælper også med at gøre det lettere, at finde frem til lige nøjagtig det produkt du har brug for blandt det store sortiment.

 

Du kan finde både kulfiltre, aktive såvel som universalkulfiltre, og fedtfiltre i stål og fiber. Et aktivt kulfilter kan være et godt filter til emhætten, hvis du har recirkulationsemhætte, da aktivt kul effektivt fjerner lugt fra luften. Sådanne filtre har dog bestemte mål, som du skal være opmærksom på, når du køber et filter. Universalfiltre kan i modsætning til aktive kulfiltre klippes til med en saks, så filtret kommer til at passe din emhætte. Kulfiltre kan ikke genanvendes, så har du en recirkulationsemhætte med kulfilter er det især vigtigt, at du husker at udskifte dem.

Check på emhættefiltret, ellers andet?

Hvad så med belysningen? Skal du have skiftet en pære? Eller lyder dit emfang, anderledes end det plejer? Der er også hjælp at hente der. Lamper, kontakter, slanger og indvendig elektronik til emhætten, emfanget eller frituren er alt sammen let tilgængeligt på overskuelige hjemmesider ved kompetente netforhandlere. Der er ingen grund til at gøre emhættens arbejde sværere, end det er. Og der er heller ingen grund til, at gøre det svært at få kvalitets emhættefiltre som passer dig. Få let og hurtigt styr på dit filter til emhætten. Eller hvad du nu ellers lige står og mangler.