Stokkefyr er til dig der vil spare det gamle oliefyr

Der er mange mennesker, og nok især dem der bor på landet, der har et oliefyr til at varme huset op med. Det kan også nemt være, at det fungerer glimrende, men faktum er bare, at det er enormt dyrt. Når det er så dyrt, så er det fordi det er dyrt at købe olien hjem, i forhold til, hvor meget man egentlig får ud af det. Her er et stokkefyr betydeligt bedre, men hvordan finder man lige ud af hvad for et man skal have, hvis man gerne vil af med det gamle fyr? Det er jo ikke bare lige sådan til, når man skal sætte sig ind i en mindre videnskab, og tage en beslutning, der kommer til at følge med huset i de næste mange år.

Hvad er et stokkefyr

For at finde ud af hvad for et stokkefyr du skal have, så er det først vigtigt, at du finder ud af hvad det egentlig er. Et stokkefyr er egentlig bare et fyr der selv sørger for brændsel, og ordet selv kommer da også fra det engelske ord, der betyder ”fyrbøder”. Det betyder selvfølgelig at der bliver hældt brændsel i fyret, og at det på den måde holder sig selv kørende. Der er to primære typer fyr, som du skal vide lidt om. Den ene er et kompaktanlæg, og det er det fyr, der bliver solgt flest af, for det er et anlæg, hvor alle komponenterne i fyret er bygget sammen. Derfor fylder det heller ikke meget, og det er også meget automatisk, og derfor er der mange der er glade for det.

Udover det er der også et kombianlæg, der er lidt mere af et samlesæt. Det består af flere enheder, og der er derfor også mulighed for at du selv lidt kan opbygge det. Hvis du for eksempel gerne selv vil bygge et lagermagasin, fordi du enten har nogle muligheder der ikke er så almindelige, eller fordi du har nogle begrænsninger, der ikke lige er taget højde for normalt. Det kan være du har en gammel silo stående, som du gerne vil bruge som magasin, og hvis du vil det, så kan det være at et kombianlæg er noget for dig.

Alt i alt

Når man tænker disse ting sammen, kan man konkludere at de fleste får brug for et kompaktanlæg, fordi det er den slags der kører nemmest, og det er hvad der ikke fylder så meget. Der er ikke mange ting man skal holde styr på, og den gør egentlig det meste af arbejdet. Du skal bare sørge for at fodre den med noget brændsel, og så er den glad og tilfreds. Til gengæld kommer du til at have lidt mere selvbestemmelse, hvis du tager et kobianlæg, og det kan være en fordel, hvis du har en situation, der ikke er så almindelig igen. Skal du være sikker, så skal du dog finde nogle professionelle at tale med, og så kan du besøge dette link: http://www.vvs-tek.dk/varmeloesninger/stokerfyr.aspx