Sådan kan du nemt varme dit sommerhus op

De fleste sommerhuse ligger et sted, hvor der ikke er fjernvarme. Det gør, at du er nødt til at finde på en anden løsning, når du skal have varmet huset op. Ellers vil det blive umuligt for dig at bruge det om vinteren. Mange sommerhuse har en brændeovn, da det er med til at give en god varme. Det kan det dog kun gøre i stuen. Brændeovnen kan ikke varme værelserne op. Det er derfor en god ide at finde på en anden varmeløsning eller en supplerende løsning.

Nogle bruger elradiatorer, men det er en meget dyr løsning. Det er derfor en god ide, at du finder på noget andet. Det kan for eksempel være luft til luft varmepumper. De er rigtig gode at bruge i et sommerhus.

En luft til luft varmepumpe fungerer på den måde, at den tager varmen i luften uden for og bruger den til at varme luften i rummet op indvendig. Selv når det er en kold vinterdag uden for, er der noget varme i luften. Det er altså en nem måde at varme dit sommerhus op på.

Luft til luft varmepumper til sommerhuse er nemme at installere

Hvis du er lidt fiks på fingrene, kan du nemt selv installere en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus. Det kræver ikke så meget af det. Der handler det altså bare om, at du køber en god pumpe, at du finder ud af, hvor i sommerhuset du vil placere den, og at du så ellers går i gang.

Hvis du ikke er så fiks på fingrene, er det dog stadig en fordel for dig, at luft til luft varmepumpen til sommerhuset er nem at sætte op. Det gør nemlig, at håndværkerne hurtigt kan få det klaret, og at du ikke behøver at ofre en masse penge på dem. Det er altså også en god løsning for dig. Læs om luft til luft varmepumper til sommerhuse her.

Spar penge med en luft til luft varmepumpe til sommerhuset

En anden stor fordel ved en luft til luft varmepumpe til sommerhuset er, at den kan være med til at spare dig en masse penge. Hvis du varmer dit sommerhus op med elvarme nu, er det nemlig en rigtig dyr løsning. Der kan du hurtigt komme til at bruge rigtig mange penge på varme, hvis du bruger dit sommerhus meget om vinteren.

En luft til luft varmepumpe koster ikke nær så mange penge. Beregninger fra Teknologisk Institut viser, at der for et sommerhus på 90 kvadratmeter i gennemsnit vil være 7000 kroner at spare på varmeregningen om året. Det må jo siges også at være en slags penge, der bestemt også kan bruges på noget andet. Det er derfor også en god grund til at overveje luft til luft varmepumpen.

Når du får installeret en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus, skal du blandt andet notificere dit forsikringsselskab og dit elselskab. I nogle tilfælde kan du også spare penge, fordi du så får en reduceret elafgift.