Sådan gør du din have flot og hyggelig

Er du i tvivl om, hvordan du gør din have hyggelig og flot at være i? For nogle kan pasningen af haven være en sur pligt, mens den for andre er en mulighed for at udfolde kreativiteten. Haven skal helst være et sted hvor man kan opholde sig og slappe af, samtidig med at den kan være rum for sjove projekter. Her får du et par tips til, hvordan du kan forbedre din have.

Få en træterrasse i haven

Om sommeren er det oplagt at bruge de lange aftener på at grille og hygge sig med familien udendørs. Det gøres bedst med en terrasse, så borde, stole og grill kan stå tørt og sikkert. Du kan med fordel få anlagt en træterrasse, der giver et flot og rustikt udseende, der komplimenterer din have. Du kan få en træterrasse i mange træsorter og stile, der matcher dit hus og have. En træterrasse er en god tilføjelse til alle haver.

Plant smukke buske og træer

En anden måde at gøre din have smuk og hyggelig på, er ved at plante buske og træer. Bærbuske er især gode til familier, da børnene hver sommer vil kunne finde søde og lækre bær i egen have. Træer kan også give lækker frugt, der både kan spises og bruge til bagning og anden madlavning. Mest af alt er det tilfredsstillende at kunne observere, hvordan planterne vokser som årene går. Du kan også installere en køkkenhave, som du kan arbejde i året rundt.

Pynt op med skulpturer

En måde at udtrykke individualitet og smag på, er at dekorere din have med pæne skulpturer eller smukke sten. Dekorationerne fylder haven med ting at se på. Hvis du ikke er til traditionelle skulpturer, kan du også pynte med søde havenisser, eller det motiv du bedst kan lide.