Sådan får du tilskud til en varmepumpe

Kunne du også godt tænke dig at få et tilskud til varmepumper og en udskiftning af dit oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr? Artiklen her fortæller dig om skrotningsordningen, bygningspuljen og håndværkerfradrag, så du kan skabe dig et fint overblik, inden du skal til at søge om at blive en del af en tilskudsordning.

Skrotningsordningen

Hvis du gerne vil udskifte dig oliefyr eller naturgasfyr med en varmepumpe, kan du få forskellige tilskud indenfor skrotningsordningen. Du kan få tilskud til varmepumper, hvis du har et olie- eller gasfyr, hvis du bor i et område, som ikke er besluttet udlagt til fjernvarme, eller hvis du bor i en bygning, som der i BBR er registreret som helårsbeboelse, sommerhus, fritidshus eller helårshus med liberalt erhverv.

Skrotordningen er en god løsning for dig, som skal skrotte dit gamle naturgas- eller oliefyr, men det er heldigvis ikke den eneste måde, du kan få tilskud til varmepumpe på.

Bygningspuljen

Med et tilskud via bygningspuljen kan du få tilskud til en luft til vand varmepumpe, når du skrotter dit gamle oliefyr, naturgasfyr eller træpillefyr.

Bygningspuljen træder i kraft allerede den 15. oktober, og den målretter sig mod husholdninger, som gerne vil have store energibesparelser i deres boliger. Her skal du dog selv sørge for at søge om energitilskuddet hos Energistyrelsen.

Du kan blive en del af bygningspuljen, hvis du har et naturgasfyr, et træpillefyr eller et oliefyr, hvis du bor i et område, som ikke er besluttet udlagt til fjernvarme, eller hvis du bor i en bygning, der i BBR er registreret som helårsbeboelse. Ved denne form for tilskud til varmepumpe skal du selv købe en komplet luft til vand varmepumpe installation, som du så kan få tilskud til.

Håndværkerfradrag

Du kan også vælge at benytte dig af et håndværkerfradrag, hvis du for eksempel er en boligejer, som selv udfører dine boligforbedringer, hvis du betaler elektronisk (for eksempel med dankort, MobilePay eller netbank), og hvis du husker at gemme dokumentationen for det udførte arbejde.

Her kan du dog kun få fradrag ved tilskud til varmepumpe til arbejdslønnen inklusive moms – altså ikke for materialerne. Når du vælger at benytte dig af håndværkerfradraget, kan du få sænket dit månedlige abonnement på luft til vand varmepumpen. Du får en større startomkostning, men så bliver dit abonnement billigere og billigere, som månederne går.