Mangler din bolig facadeisolering?

Det er vigtigt at have en bolig, der er ordentligt isoleret. Det er både vigtig for dig, men det er så sandelig også godt for din varmeregning. Mange ældre boliger er ikke isoleret på måder, der lever op til de nuværende standarder. Før i tiden gik man måske ikke lige så meget op i det med at få isoleret ordentligt. Det har resulteret i at mange ældre bygninger mangler isolering og dermed har store varmetab rundt omkring i facaden. Der kan opstå varmebroer og andre steder, hvor varmen bare fiser ud. Hvis din bolig ikke er isoleret ordentligt, bruger du mange penge på at fyre for fuglene. Derfor er det vigtigt at få gjort noget ved det. Hvis du leder efter et firma til at udføre facadeisolering, har du mange muligheder i hele landet.

 

Mangler du overhovedet isolering?

Hvis du har en fornemmelse af at din bolig måske kunne trænge til at blive isoleret på ny, så gør du klogt i at få det tjekket. Det er egentlig ikke noget man sådan lige kan se med det blotte øje. En af de mest iøjefaldende indikatorer på at du mangler isolering er, hvis din varmeregning er ualmindeligt høj. Så hvis du har en mistanke, skal du have udført en termografi. Dette er en smart måde at opdage de steder, hvor der er store temperaturforskelle. Således kan du opdage steder i boligen, hvor der slipper meget kulde ud eller ind. Og her kan du så få efterisoleret og dermed skære ned på varmeregningen.

Hvis der er mange steder på facaden, som trænger til at blive efterisoleret, så kan det være en god idé at få en samlet løsning, hvor hele facaden bliver lavet på en gang. Du kan for eksempel prøve den moderne løsning kaldet REDart. Det er et system til isolering af facaden samt overfladebehandling af ydermure. Det er både praktisk og flot. Metoden er fordelagtigt fordi den måde kan bruges, når man bygger nyt, men også hvis man er ved at renovere sit gamle hus. Det er derfor en god løsning, hvis man skal have efterisoleret.

Fordelen ved at gøre det på denne måde er, at man både får isoleret godt, men samtidig får et flot ydre. Det er vigtigt at det ser ordentligt ud. Der er dog også flere andre fordele. Du får fjernet de kuldebroer, der måtte være i facaden. Systemet er åbent, hvilket betyder, at eventuel fugt kan forsvinde nemt og naturligt. Isoleringsevnen er meget høj og du får derfor meget for pengene. Det kan installeres på alle typer af mure og der er mange muligheder for at tilpasse det endelige udtryk på ydermuren.

 

Prøv bæredygtig isolering

 

Hvis man skal have isoleret enten i forbindelse med nybyggeri eller i forbindelse med et renoveringsprojekt, så skal man overveje hvilken type isolering, man ender med at vælge til projektet. Der findes flere forskellige produkter. Det kan være en fordel at vælge et produkt, som er bæredygtigt. Det kan dog være svært at finde ud af hvilke produkter, der rent faktisk er miljøvenlige. Som udgangspunkt skal man gå efter svanemærket. Så går man ikke galt i byen. Man kan også kigge efter andre mærker, der signalerer at det er et miljørigtigt produkt. Man kan også selv være lidt proaktivt og undersøge om produktet skulle indeholde nogle stoffer, der kan være skadelige for miljøet og for vores sundhed. Som udgangspunkt er de fleste produkter efterhånden godkendt af de forskellige instanser og er derfor alle gode for vores sundhed. Før i tiden var det måske anderledes, men i dag kan man være mere sikker når det kommer til ens helbred.