Lånemuligheder når banken siger nej

Selvom banken har sagt nej til at give dig et lån, kan der godt findes andre mulighed til at låne de penge, du lige står og mangler. Hvad end det er til en udbygning af huset, en ny vaskemaskine eller til de sidste dage i måneden.

 

At banken giver dig et nej, skal ikke nødvendigvis betyde, at du har en dårlig økonomi. Det kan også være, at din bank simpelthen bare ikke må give lån af den type du beder om eller noget i den type. Måske er problemet i virkeligheden, at du og din bank slet ikke passer sammen.  Her følger nogle muligheder, du har i forhold til at tage et lån.

Lånetyper

Online er det efterhånden en stor skov af mulige lånetyper, som du kan benytte dig af. Ofte er der tale om de hurtige lån, du kan tage fra dag til dag, som det er tilfældet med kviklån, men der findes også typer af lån, som er mere langsigtede og har nogle andre typer af renter.

 

  • Mikrolån
  • Realkreditlån
  • Studielån
  • Kreditlån
  • Forbrugslån

 

Alle sammen passer de til noget forskelligt og forskellige situationer i ens liv. Eksempelvis hvis du står og skal bruge penge, fordi vaskemaskinen er brudt sammen, så kan det være en idé at kigge til mikro- og forbrugerlån, som giver muligheden for, at I kan få pengene nu og her. Og det kan være ret nyttigt, hvis man står og skal bruge pengene meget snart.

 

Derimod hvis det er en mere langsigtet plan, I er ved at lægge, som for eksempel at hele huset skal males, eller I skal bygge til. Så er det måske et kredit- eller realkreditlån, I skal kigge på. Her skulle det også være muligt at få et lån fra banken – om ikke andet så en anden bank end den, du har nu.

 

Studielån har også nogle fordele, men er som udgangspunkt kun aktuelt, når man er under uddannelse. Dog hvis man tænker langsigtet og gerne vil spare op, mens man er under uddannelse, så er der få renter på tilbagebetalingen af sådan et lån. Og det er også værd at tage med.

Tænk over, hvad lånet skal bruges til

Når du står og skal låne penge, hvad end det er online, eller du besøger et realkreditinstitut, så sørg for at overveje grundigt, hvad pengene skal bruges til. For en ting er, at de skal bruges på en ny vaskemaskine, eller sådan at I kan klare jer igennem de sidste dage i måneden. Men er det rent faktisk også det, de bliver brugt til?

 

Ofte er der høje renter på nogle af de førnævnte lån, så inden man låner dem, bør man bestemt overveje, hvad de egentlig går til, og om man på sigt har råd til at betale af på dem med de høje renter. Selvom man måske står og mangler penge her og nu, kan det godt være, at det er bedre at vælge en længere sigtet løsning på økonomiproblemerne.