Idéer til udvendige forbedringer af dit hus

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at lave forbedringer på sit hus. Mange gør det for at shine huset op, så det er pænt at se på, andre gange kan det være for at udbedre skader og forlænge husets levetid, og andre gange igen kan det være for at gøre huset klar til salg. Uanset hvilken grund kan du her få masser af idéer til forbedringer i alt lige fra nye tagrender til omlægning af fliser. For at gå direkte til hjælp med nye tagrender kan du læse mere her: http://www.jctagservice.dk/. De nedenstående foreslåede idéer henvender sig til enhver husejer, da der er forslag i alle prisklasser, og af forskellig karakter i forhold til om tingene kan klares egenrådigt, eller kræver hjælp fra håndværkere.

 

Forbedringer på selve huset

 

De forbedringer der knytter sig direkte til den udvendige forbedring af huset, er alle de ting, der vedrører huset. Dette kunne fx være facaderenovering eller rens. Alt efter hvilken stand huset er i, kan du gå i gang med den helt store renovering af puds eller træværk. Det kan også være, at du blot kan nøjes med at rense facaden for alger og snavs og evt. gå efter med en klat maling. Dette er forholdsvis billige løsninger, der hurtigt vil give et helt nyt look til huset.

Hvis du ønsker at gå all-in med en noget dyrere løsning, kan du også skifte taget på huset. Det er et projekt, der tager tid, og ofte vil kræve hjælp fra håndværkere, men resultatet vil være til at få øje på. I forbindelse med at taget skiftes, vil det også være naturligt at få nye tagrender. Disse nye tagrender kan fås i mange forskellige prisklasser alt efter materiale og kvalitet.

Andre udvendige forbedringer af huset der direkte vedrører huset, kunne være maling af hele huset eller blot vinduer. Ved maling af vinduer kan du tilmed udnytte håndværkerfradrag, hvis du får en autoriseret maler, til at forestå opgaven. Udvendige forbedringer kan også være, på den dyre side, skift af vinduer og døre. Denne løsning kan være omkostningstung, men foruden udvendig vedligeholdelse også nedbringe dit varmeforbrug og dermed give dig en indvendig forbedring.

 

Forbedringer i husets omgivelser

 

Husets omgivelser omfatter alle de ting, der ikke hæfter sig til huset, som fx nye tagrender gør. Det kan i stedet være terrasse, have, bede, forhave m.m. Hvor det er meget håndgribeligt at skifte til nye tagrender, kan det være mere abstrakt og svært at forestille sig, hvordan ommøblering af haven vil se ud.

Lige som med facaden kan du ligeledes vælge at rense dine havefliser for snavs og alger som en billig og bæredygtig løsning. I den noget dyrere ende kan du også vælge at lægge fliserne om med hjælp fra professionelle. Denne løsning bør vælges, hvis fliserne er begyndt at skride, eller er revnet.

Du kan foretage en del havearbejde som forbedring til dit hus. Det hjælper rigtig meget på husets look, at haven ser pæn og overskuelig ud. Dette betyder ordnede bede, og beskåret træer. Ligeledes er det meget vigtigt, at haven fremstår enkel og ikke rodet. Hvis du har rod m.m. stående, bør det fjernes, ligesom overflødige genstande ikke bør optræde. Dit fokus bør især rettes mod forhave og indgangsparti. Det er disse steder folk først ser, og hvis du fx skal sælge huset, er det utroligt vigtigt, at førstehåndsindtrykket er imponerende. Brug evt. lidt kræfter på beplantning ved hoveddøren i krukker om sommeren og med anden form for pynt om vinteren. Du kan også med fordel fokusere på sæsoner og årstider, med julebelysning ved juletid og græskar til Halloween.