Få et nøgleskab til virksomheden og hold styr på alle nøgler

I en virksomhed kan der være rigtig mange nøgler, der skal holdes styr på, hvilket kan ende med at blive et irritationsmoment for både ledere og ansatte. Et nøgleskab eller en nøgleboks kan afhjælpe de problemer, der kan komme når nøgler regelmæssigt skal skifte hænder i forbindelse med forskellige projekter. Nøgleskabe bruges primært af forskellige servicevirksomheder som f.eks. malerfirmaer, vvs virksomheder eller tømrervirksomheder, men kan dog også bruges af alle andre virksomheder. Man ser typisk nøglebokse i forbindelse med større renovationsarbejder af f.eks. boligforeninger, hvor de forskellige håndværkere skal have adgang til de samme lejligheder på forskellige tidspunkter, her er et nøgleskab med kode ideelt, da man så ikke også skal udlevere nøgler til nøgleskabet til alle de virksomheder og firmaer, der arbejder på samme byggeplads. Har man en lille virksomhed eller blot en virksomhed, hvor nøglerne skal forblive i bygningen, men ofte skifter hænder kan man med fordel have et nøgleskab med en tilhørende nøgle, der sidder i selve skabet i arbejdstiden, men derefter låses af når virksomheden har fyraften.

Nem opbevaring for medarbejderne

På denne måde kan medarbejderne frit tage den eller de nøgler de får brug for i løbet af dagen og derefter hænge dem tilbage uden at der sker en forrykning i medarbejdernes rutiner, arbejdstid eller at der opstår spildtid med at man skal finde ud af, hvem der har nøglen til nøgleskabet eller boksen. Når man investerer i et nøgleskab til ens virksomhed er det vigtigt, at denne er af ordentlig kvalitet, den bør som udgangspunkt være brand- og dirkesikret, således at nøglerne, der opbevares i boksen er sikret på alle tænkelige tidspunkter. Der stilles ofte samme krav til nøglebokse som til våbenskabe, dette skyldes at kravene omkring sikkerhed skal være i orden af hensyn til virksomheden, der opstiller nøgleboksen. Køber man en nøgleboks, der er Skafor Blå testet eller SSF 3492 godkendt kan man som virksomhed læne sig tilbage i kontorstolen og føle sig tryg ved at lade nøglerne til virksomheden eller dens kunder være opbevaret i dette nøgleskab. Ønsker man at se mere om sikkerheden omkring nøgleskabe, få et uforpligtende tilbud eller se de reelle størrelser kan man finde inspiration ved at følge dette link http://www.herning-pengeskabsfabrik.dk/produkter/noegleskabe-godkendte.

Mange varianter af nøgleskabe

Der findes forskellige størrelser af nøgleskabe således at man som virksomhed kan vælge dét skab, der passer ideelt til behovet i ens virksomhed. Det mindste skab der fås på markedet har plads til omkring 50 nøgler, hvor der i det største kan være plads til næsten 2000 nøgler. Derfor er det vigtigt, at man foretager en vurdering af, hvor stort behovet er for en nøgleboks og om det eventuelt kan betale sig at købe flere små nøgleskabe end måske ét stort, hvis virksomheden strækker sig over flere bygninger således at der ikke opstår spildtid når medarbejderne skal gå langt for at hente den rigtige nøgle. Nøgleskabenes pris afhænger naturligvis af deres størrelse og pladskapacitet, ovennævnte skabe fås i prisklasser fra ca. 3000 kr. til 25.000 kr. Dog spiller typen af aflåsning også ind på prisen for det endelige nøgleskab man køber som virksomhed, det siger sig selv at en elektronisk lås er dyrere end en almindelig nøgleløsning, men prisforskellen er ikke større end mellem 500-2000 kr. hvilket vil sige, at mange virksomheder vælger kodeløsningen, da denne både er mere tidsbesparende og samtidig er en del mere sikker, da en normal nøgle i værste tilfælde kan kopieres hos en låsesmed. Der findes også nøgleskabe, hvor kunder kan afhente og aflevere deres nøgler, så man som virksomhed slipper for besværet med f.eks. ikke at kunne komme ind i en bygning, dette giver også kunden mere frihed.