Få det bedste ud af dit vildmarksbad om vinteren

En tur i dejlig varmt og lækkert udendørsspa og vildmarksbad er afslappende når som helst på året, men når det er vinter og koldt, så er det ekstra godt, da vandet varmer din krop op. Det er dog vigtigt at notere sig, at der er lidt ekstra ting, som du skal være opmærksom på i efterår, forår og især vinter. Alle de normale forholdsregler for spa og vildmarksbade bør du følge hele året rundt, som fx at disinficere vandet.

Her i denne artikel får du nogle gode huskeregler for dit vildmarksbad og spa, når temperaturerne i Danmark falder.

  • Find et godt cover. Sørg for at du har et ordenligt cover til dit spabad. Det er vigtigt at det er godt isoleret og har en helt tæt forsegling. Hvis du har et cover af ordenlig kvalitet, så sørger det for at dit spa holder en fast temperatur, selvom vejret er koldt.
  • Rent vand. Selvom det kan være mere træls om vinteren, så er det vigtigt, at du sørger for at følge dit normale skema omkring rengøring. Selv små og simple problemer kan være sværere at løse i iskoldt vejr.
  •  Skru ned for dine jets. Det er anbefalet, at man om vinteren bruger sine jets til en lidt mindre grad, end man ville gøre i andre sæsoner. Det er fordi de virker ved at blæse luft ind i vandet, og et resultat deraf kan være at temperaturen falder i vandet. Derfor er det også meget vigtigt, at man husker at slukke helt for dem, når man ikke bruger badet længere.
  • Hold øje med vandstanden. Hold et vågent øje med din vandstand i badet, og sørg for at tilføje mere vand, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis vandstanden bliver alt for lav i vintersæsonen kan det gøre at dele fryser, og derved skade dit bad.
  • Skift vand tidligt. Skulle dit bad have planlagt at få skiftet vand i vintermånederne, så kan det være en god idé at gøre det lidt tidligere. Det kan være ekstra udfordrende at skifte vand i minusgrader, og der opstår en risiko for at vandet fryser og skader dit bad.

Du får også lige et par gode tips til, når du skal i badet om vinteren.

  • Pas på dine badetider. Der er ikke meget der slår at tage et varmt spabad udendøre om vinteren, men det er vigtigt at passe på, at man ikke bliver for længe i vandet. Selvom det kan være meget fristende at blive siddende i badet længe, da din kropstemperatur stiger jo længere du er i badet, så er det en god idé at holde det til 20-25 max. Når du bevæger dig fra meget høj varme til ekstrem kulde, så udsætter du din krop for en enorm stress.
  • Drik rigeligt med vand.  Det er vigtigt at huske at drikke vand ligegyldigt sæsonen, når man bruger et spabad. Husk at alkohol er med til at øge effecten af dehydrering, så derfor er det anbefalet, at man holder sig fra alkohol i spabadet.