Er du klar til vinterperioden? Få styr på snerydning og saltning

Vintermånederne nærmer sig med hastige skridt, og selvom vi sjældent ser de store snestorme i Danmark længere, så kan vi godt regne med en del slud og ikke mindst glatte fortove. Når temperaturene falder, så skal vi huske at få bekæmpet det glatte føre, så vi ikke kommer ud for nogle ulykker.

Har du styr på, hvordan du får ryddet sne og saltet denne vinter? I denne artikel kan du læse mere om saltning og snerydning samt, hvordan du får professionel hjælp til glatførebekæmpelse.

Det er dit ansvar at få saltet

Vidste du at det er lovpligtigt at rydde sne og salte foran din grund? Hvis du ejer en grund, som grænser op til en offentlig vej, så er det dit ansvar at få saltet ude foran din grund. Selvom den offentlige vej eller sti benyttes af mange, så er det dit ansvar som beboer, at sørger for glatførebekæmpelsen. 

Hvis du ikke har tiden eller ressourcer til at klare opgaverne selv, så kan du hyre professionel snerydning og saltning i Århus og resten af Danmark, når de kolde vintermåneder ruller forbi. 

Er professionel snerydning dyrt? 

Det lyder måske som en omfattende og stor opgave at rydde sne, men det er ikke noget som behøver koste dig i dyre domme. Prisen for snerydning varierer naturligvis af, hvor stort et område som skal ryddes og hvor ofte. 

Du kan for eksempel tegne et fast abonnement, så du jævnligt modtager en grundig snerydning og saltning, eller du kan få udført det som enkeltopgaver. For en enkeltopgave vil du cirka skulle betale mellem 200 og 300 kr. for både snerydning og saltning. Hvis du tegner et abonnement med et firma, så kan du ofte spare lidt penge på længere sigt. 

Kan jeg selv stå for saltning og snerydning? 

Det er lovpligtigt at få saltet og ryddet sne, hvis din grund grænser op til en offentlig vej. Hvis du selv har tid og kunne til at klare tjansen, så kan du sagtens selv rydde sne og salte ude foran din grund. 

Du skal dog være forberedt på at snerydning og saltning kræver det rigtige udstyr, og det i sig selv kan godt komme til at koste dig dyrt. Selvom professionel snerydning er en større udgift, så bliver du fri for selv at skulle købe sneskovl og vejsalt. Og ikke desto mindre så slipper du også for selv at skulle stå med det hårde arbejde.