Bliv klogere på hulmursisolering

Mange er ikke klar over hvad hulmursisolering er for noget og for mange er dette en skam da det er en form for isolering, som potentielt kan være med til at gøre, at de årligt sparer rigtig mange penge. Det er dog også naturligt nok, at det ikke ligefrem er noget, som folk de selv opsøger at vide da mange slet ikke ved, at det er en ting, som eksisterer. Men har man enten en lejlighed, et hus, et sommerhus, et kolonihavehus eller en anden form for beboelsesbygning så vil en hulmursisolering i mange tilfælde gøre det til et bedre sted at være og ofte vil det gøre ejendommen endnu mere værd end tidligere.

En hulmursisolering gavner de fleste

Det første der er værd at vide når det kommer til hulmursisolering er, at det stort set kan gavne alle mennesker uanset hvilken bygning man har. For det er størstedelen af alle mennesker, som oplever problemer med kuldebroer eller med uønsket træk. Mange af disse problemer kan afhjælpes ved hjælp af en hulmursisolering da det meget ofte skyldes, at den isolering i murene er ved at blive dårligere og da isoleringen er ved at falde sammen. Derfor kan det i mange tilfælde godt betale sig at gå hele huset igennem for at se hvor problemerne er størst og hvor der slet ikke er nogen problemer. For så kan man til håndværkeren sige hvor man mener, at det er nødvendigt med en hulmursisolering og hvor det ikke er helt lige så nødvendigt.

Når man foretager en hulmursisolering så starter man med at lave nogle små huller, som man laver ved hjælp af et helt særligt bor. Disse huller laver man et sted i facaden, og det skal ideelt set være mellem fugerne. Det skyldes, at det materiale, som er mellem fugerne er væsentligt blødere og derfor nemmere at bore i. Normalt regner man med, at man skal bore 4 huller per kvadratmeter. Det gør man af en ganske særlig grund. Den perfekte hulmursisolering skabes nemlig ved, at der er god gennemgang i hulmuren.

Med hulmursisolering skal muren fyldes ud

Det vigtigste man skal være opmærksom på som håndværker når man udfører en hulmursisolering det er, at den hule mur skal fyldes helt ud. Og det er netop af denne grund, at man gør meget ud af at lave mange huller i muren da man på den måde kommer helt rundt omkring i de helt rette hjørner. Hvis man sørger for at lave denne hulmursisolering godt nok så kan man være sikker på, at ejerne af huset ikke efterfølgende skal til at kæmpe med kuldebroer eller med huller, som gør, at varmen siver ud i stedet for at blive inde i bygningen, som den bør.

Selve isoleringen bliver dernæst påført, hvilket gøres ved hjælp af en slags omvendt støvsugermaskine. Man tager en maskine, som har noget isoleringsmateriale i sig. Det er forskelligt hvad dette isoleringsmateriale er lavet af, men til størstedelen af hulmursisoleringer vil det gælde, at materialet er papir. Måden hvorpå man får dette materiale ind i muren er ved hjælp af et mundstykke, som er specielt udviklet til netop denne form for hulmursisolering, hvilket gør, at det passer helt perfekt til formålet og gør det nemmere for håndværkeren at have med at gøre. Når denne proces er færdig så er det sidste der skal gøres at hullerne lukkes igen. Det vil sige, at alle de huller, som er lavet i fugen de forskellige steder i muren, de skal lukkes sammen igen således, at isoleringsmaterialet ryger ud med det samme. For når man har fået lavet en hulmursisolering er det klart, at man er interesseret i at materialet forbliver i muren og ikke blæser ud med det samme.