Bamser har ikonisk status

Den kluntede, meget snakkende og lidt selvoptagede og søde Bamse og hans allerbedste ven, den godmodige Kylling er kendt af alle i hele landet. De to populære figurer optrådte i tv allerede i mors barndom i monopolets dage, hvor udbuddet af underholdning til børn ikke være nær så stort som i dag. Det er dog ikke bare af den grund, at den spøjse duo er blevet så populære og nærmest har opnået ikonisk status. Når alle elsker Bamse og Kylling, så skyldes det primært at det er sjove programmer, der kan underholde hele familien og på samme tid forstås af selv de allermindste.

Mor sad lænket til skærmen i sin tid, når Bamse og Kylling optrådte, det gør hendes børn også i dag og lige om lidt, er der ikke tvivl om, at  hendes børnebørn også helt sikkert vil nyde at se de komiske figurer folde sig ud.

Tiden løber nok aldrig fra Bamse og Kylling, fordi selvom det hele er rigtig sjovt, så tager udsendelserne faktisk fat på universelle og evigt gyldige problemer og konflikter, som børn nok til alle tider vil kunne spejle sig i.

Bamser – der er mening bag galskaben

Den musikalske, enkle, søde og på overfladen lidt banale univers, som Bamse og Kylling bevæger sig i, gør forståelsen nem for de allermindste. Voksne seere morer sig især over de sproglige finurligheder og de mange skægge udtryk som Bamse tager i brug, når han skal retfærdiggøre sig selv eller irettesætte den stakkels Kylling, der kun kan svare igen med kurrende, men dog ganske udtryksfulde lyde.

2

Nok er Bamse sød at se på med sin lille trækvogn, men han er ikke altid så rar, klog og god, som han burde være, det forstår alle børn hurtigt. Ingen er fejlfri, men man må gøre sit bedste og det er vel nok en lærdom, som alle, uanset alder, kan bruge til noget i deres hverdag.

I Bamse og Kylling bliver de helt små ting, der optager børn og hele tiden sker i deres hverdag illustreret på en underholdende måde. Det kan f.eks. handle om, hvordan man er en god kammerat, hvor svært det er at dele noget, som man er glad for eller noget helt andet. Med andre ord, der er faktisk store pædagogiske tanker bag figurerne og deres handlinger, – eller med andre ord, der er skam mening med galskaben.

Alle børn elsker Bamse og Kylling

Det er kun naturligt, at Bamse og Kylling også findes som legetøj

og meget andet godt. For hvem vil ikke gerne putte med en Bamse. bamse eller omgive sig med farvestrålende ting fra hans finurlige univers?

Alle børn elsker Bamse og Kylling og som forældre kan man kun glædes og mindes sin egen barndom, når man oplever ungernes begejstring. Det er tv, som man trygt kan lade børnene se alene, for det bliver aldrig uhyggeligt eller får et tomt indhold. Det bedste er dog at samles om Bamses univers, der kan give grobund for mange fine samtaler på tværs af generationerne.